Moviments de les cèl·lules

Posted on 22/12/2011 per

0


Una innovadora tècnica que combina microscòpia de fluorescència i polímers flexibles químicament modificats permetria descobrir misteris cel·lulars i detectar malalties. Aquesta és la notícia que es pot llegir a Tendencias21, on s’informa que per primer cop s’ha visualitzat la mecànica de les cèl·lules.

La investigació ha estat duta a terme per científics de la Emory University d’EEUU, els quals han desenvolupat un mètode que permet visualizar detalladament i mesurar els moviments i les forces mecàniques de la superfície de les cèl·lules, a nivell molecular i a temps real.

La universitat esmentada ha publicat un comunicat dient que aquest sistema podria ajudar en un futur a detectar i tractar malalties relacionades amb les cèl·lules.

Segons es pot llegir a Tendencias21, la tècnica desenvolupada per aquests científics no modifica les cèl·lules. Un dels extrems del polímer porta un sensor de fluorescència actiu que s’uneix a un receptor de la superfície cel·lular. L’altre extrem està ancorat químicament a la platina del microscopi. Quan es produeix una força mecànica a la cèl·lula, el polímer s’expandeix i el senyal fluorescent del seu sensor s’activa, augmentant la brillantor. La mesura de la quantitat de llum fluorescent emesa permet conèixer la quantitat de força mecànica exercida a nivell cel·lular. Els resultats de la recerca s’han publicat a la revista Nature Methods.

Posted in: Bioquímica