7a Foto Química de la Setmana

Posted on 13/02/2011 per

1


Tot parlant amb l’Aida, companya d’estudis i doctorand al grup de recerca en Química Analítica i Ambiental del Departament de Química de la Universitat de Girona, em vaig assabentar de la seva nova línia de recerca. Actualment aquest grup de recerca està dedicat als sistemes de biofiltració com a substituts del tractament terciari a les Estacions Depuradores d’Aigües Residuals (EDAR).

Els investigadors d’aquesta línia de recerca, Víctor Matamoros, Clàudia Fontàs i Aida Garcia, aquesta setmana han estat a les llacunes que formen el Sistema d’Aiguamolls Construïts d’Empuriabrava, on han pres mostres dels organismes que hi habiten per tal de reproduir l’ecosistema d’aquestes llacunes al laboratori.

L’objectiu d’aquesta recerca és estudiar, al laboratori, la capacitat d’eliminació de microcontaminants orgànics provinents de les aigües residuals, en aquests Sistemes d’Aiguamolls Construïts (SAC), per part dels organismes que hi habiten.

La 7a Foto Química de la Setmana està dedicada a aquests investigadors i la seva recerca. Veiem l’Aida i en Víctor amb l’ecosistema aquàtic que han reproduït al laboratori situat al Parc Científic i Tecnològic de la UdG.

Vull acabar donant les gràcies a l’Aida i en Víctor per a la seva rebuda al seu laboratori i les amables explicacions que em varen fer sobre la seva interessant línia de recerca. Molta sort, companys!

 

Per a més informació i fotografies llegir l’entrada al meu bloc:  http://pepquimic.wordpress.com/2011/02/13/biofiltracio_udg/

Etiquetat: ,