Una manera nutritiva de celebrar l’AIQ2011

Posted on 17/08/2011 per

1


Si demanes un tallat a l’estranger, has de fer explicacions. Segons el país, pots provar de demanar un cafè amb una mica de llet, però no tanta com en un cafè amb llet…un embolic per al cambrer i per a qui ho explica.
Per exemple, a França es pot solucionar tot demanant un cafè sol i després una mica de llet. Normalment el que t’ofereixen són uns envasos minúsculs de crema de llet, dels que almenys en calen un parell per aclarir el cafè.
Això és el que he fet aquest estiu en un refugi dels Alps, i la meva sorpresa ha estat veure les etiquetes dels envasos:

L’empresa de productes lactis Crémo s’ha volgut sumar d’aquesta manera a la celebració de l’Any Internacional de la Química. Les seves etiquetes representen diferents molècules que es troben sobretot en plantes; olis essencials, sucres, aigua, i el diòxid de silici com a principal excepció (una petita concessió als químics inorgànics).

Jo només he vist les de la foto, però la col·lecció completa i l’explicació de les molècules les podeu trobar al web de l’AIQ de Suïssa.

Molt interessant la iniciativa per demostrar que la química és present arreu. I alguns dels “nostres” productors de llet s’entesten en diferenciar el calci “natural” del que “no ho és”. Potser que en prenguessin exemple.

Etiquetat:
Posted in: AIQ2011, Alimentació