Walt Disney i l’àtom

Posted on 16/02/2012 per

0


Durant la guerra freda, a l’any 1957, la factoria de Walt Disney i sota encàrrec de l’administració d’Eisenhower, va realitzar un curiós documental anomenat “El nostre amic l’àtom” de 49 minuts de duració sobre l’àtom, la radioactivitat i les bombes nuclears.

Desprès de la segona guerra mundial i amb el recordatori de les dues bombes atòmiques llançades contra Japó, la por a una tercera guerra mundial nuclear era una realitat a peu de carrer a Estats Units. El govern americà necessitava el recolzament de la ciutadania per el desenvolupament de centrals nuclears i de noves bombes atòmiques per defensar-se de l’amenaça soviètica. El govern d’Eisenhower va crear llavors un programa propagandístic en defensa de l’ús d’energia nuclear, finançat en part per l’empresa General Dynamics, fabricant de reactors nuclears.

L’objectiu era convèncer a la població dels beneficis de l’ús d’energia nuclear, i com millor que utilitzant dibuixos animats…Un dels documentals va ser justament el realitzat per Walt Disney, on fins i tot ell mateix ens explica en part els grans beneficis futurs de l’ús d’aquesta energia i de la pròpia radioactivitat. El documental ha quedat com un film curiós i s’ha de situar en el moment històric en que es va realitzar, no obstant per això la màgia de Disney queda perfectament demostrada, sent capaç d’explicar conceptes complexes amb facilitat i agilitat.


Desitjo que us agradi:

Sergi

MÉS INFORMACIÓ:

1. Wikipedia. Our friend the atom
2. El mon màgic de Disney
3. La fórmula del lápiz.

Etiquetat: ,
Posted in: Notícies, vídeos