Molta Química a Mallorca. VII Trobada de Joves Investigadors dels Països Catalans

Posted on 17/02/2012 per

0


El passat mes de novembre ho anunciàvem i ara mateix ja hi som. Des d’ahir, a Palma de Mallorca estem celebrant la  VII Trobada de Joves Investigadors dels Països Catalans, organitzada per la Societat Catalana de Química (filial IEC).

Joves investigadors al Departament de Química a la UdG al congrés. Palma de Mallorca, 15/02/12

Un total de 140 joves investigadors en les diferents àrees de la química arreu del país ens hem trobat, reunits a la Universitat de les Illes Balears per tal de compartir la recerca que desenvolupem als nostres grups de recerca. De la Universitat de Girona hi assistim un total de 16 joves investigadors de totes les àrees, de manera que a la gran majoria dels simposis, companys de la UdG hi presentem comunicació oral. Aquestes són, Teoria i Modelatge; Metodologia sintètica de compostos orgànics i inorgànics; Materials i química de l’estat sòlid; Biomolècules, metal·lobiomolècules i biomimetisme; Catàlisi, Metodologia Analítica; Medi ambient i qualitat de vida i Didàctica de la Química.

Ahir al matí, després de la “registration”, i l’acte d’inauguració amb parlaments de Víctor Cerdà (Vicerector de Política Científica UIB), Josefa Alonso (Departament de Química UIB) i Romà Tauler (President de la Societat Catalana de Química), va tenir lloc la primera conferència plenària de la Trobada. Va ser a càrrec de Concepció Rovira (ICMAB-CSIC), qui ens oferí “Electrònica Molecular: De la molècula al disositiu” i ens va sorprendre amb dispositius aplicables a la medicina com la “pell electrònica”.

1a conferè ncia plenària. "Electrònica Molecular: De la molècula al disositiu" amb Concepció Rovira (ICMAB-CSIC). Sala d'Actes Edifici Gaspar Melchor de Jovellanos, Universitat de les Illes Balears.

Després de la conferència plenària, ja van començar els simposis que avui segueixen, on els joves investigadors ens separem per assistir a les comunicacions orals que més ens interessen.

A l’acte d’inauguració, ahir, Romà Tauler destacava el caràcter científic i humà de la trobada. M’afegeixo a les seves paraules de benvinguda.

El congrés afavoreix les connexions científiques i humanes entre investigadors en els diferents àmbits de la química al país.

Tot descobrint el Campus de la UIB, correm per assistir a les comunicacions que més ens interessen. A l’entrada de la Facultat de Ciències hi descobrim una fantàstica taula periòdica (projecte “La taula periòdica entre tots” amb motiu de l’AIQ2011).

I, ahir a la nit, després del sopar de gala del congrés, al mateix hotel, el químic i poeta mallorquí Àngel Terron ens va recitar uns quants dels seus poemes. Va ésser un final de jornada molt emotiu.

Àngel Terron recitant la seva poesia química després del sopar del congrés. Palma, 16/02/12

Aquesta tarda, amb l’entrega de premis, acabarà la VII Trobada de Joves Investigadors dels Països Catalans. Molt ben organitzada i molt interesant per a tots els doctorands en formació.

Posted in: Congrés