VIII Edició dels Matins de la Química

Posted on 28/02/2011 per

1


Els Matins de la Química és una activitat organitzada pel Departament de Química de la Universitat de Girona adreçada als estudiants de Batxillerat. Enguany, en motiu de la commemoració de l’Any Internacional de la Química, s’han programat tres sessions els dies 19 de gener, 2 i 16 de febrer de 2011. L’assistència a aquestes jornades està limitada a 20 estudiants per Institut amb un nombre màxim de 100 estudiants per cada sessió, per tant, hi ha assistit un total de 300 estudiants de Batxillerat d’instituts d’arreu de les comarques gironines.

Cadascuna de les sessions ha constat de:

(i) Una conferència impartida pel Dr. Miquel Duran amb el títol “Del ful•lerè al grafè: el carboni, actor principal de l’enginyeria de la matèria”

(ii) Tallers on els estudiants poden practicar diferents aspectes de la química. Concretament s’han organitzat els tallers següents:

Taller 1. Vi comercial, vi casolà o most… Quin és quin?. Es determinen diferents paràmetres químics que permeten distingir les tres begudes derivades del raïm… sense haver-les de provar!

Taller 2. Fem d’alquimistes. Es transforma una moneda de coure en “plata” i després en “or”.

Taller 3. Un remei pel mal de cap: identificació dels components d’un medicament. S’analitzen els components de diferents medicaments emprant tècniques cromatogràfiques.

Taller 4. Molècules ballant. Es simula a l’ordinador el moviment vibracional de les molècules.

(iii) Una visita guiada als laboratoris de recerca del departament on se’ls explica breument la investigació que es duu a terme al Departament de Química de la UdG.

Etiquetat:
Posted in: Notícies