18a Foto Química de la Setmana

Posted on 01/05/2011 per

0


Els col·leccionistes i amants de la química estem d’enhorabona! Ja podem adquirir la moneda i el segell commemoratius de l’Any Internacional de la Química i del centenari del Nobel a Marie Curie.

Exemplars que ja formen part (ocupant un lloc especial) de les meves col·leccions particulars de segells i monedes.

Per una banda, la Real Casa de la Moneda Espanyola encunya una nova moneda de col·lecció, dedicada a l’AIQ2011 i al centenari de la concessió del Premi Nobel de Química a Madame Curie. Al revers s’hi reprodueix una imatge de Marie Curie, procedent del Musée Curie (coll. ACJC) de París. A l’esquerra, la llegenda Marie Curie. I a la dreta,  AÑO INTERNACIONAL DE LA QUÍMICA. A sota, la marca de Seca, el logotip en castellà de l’ AIQ, la llegenda 10 EURO relativa al valor facial de la moneda i recipients de laboratori. A l’anvers s’hi reprodueix l’efígie de Joan Carles I.

I, per altra banda, la Direcció de Filatèlia de la Sociedad Estatal de Correos y Telégrafos ha emès un Segell Commemoratiu de l’AIQ i dels cent anys de Nobel a Curie. Es tracta d’un Segell Commemoratiu d’us comú (0.35 €), imprès en calc-offset i amb un format del segell trepat de 40.9 x 28.8 mm.

Des de Catquímica Celebrem que es prenguin aquestes iniciatives per celebrar com cal l’AIQ2011.