31a Foto Química de la Setmana

Posted on 31/07/2011 per

0


La foto química de la setmana passada va ésser dedicada a la química de la pirotècnia, amb motiu del 41è Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava. Trofeu Vila de Blanes que acabava de començar. Ho vàrem fer amb una foto que mostrava el muntatge de coets del mateix diumenge 24 de juliol i avui, després d’haver acabat la Festa Major de Blanes i veure amb perspectiva el concurs de Focs, dediquem la foto química d’aquesta setmana a la química de la combustió dels focs artificials. Els fantàstics colors dels quals podem gaudir durant un espectacle pirotècnic són deguts a la química i la física de dos processos, l’ incandescència i la luminescència. D’aquesta manera, observem espurnes brillants de colors platejats i blancs per efecte de la combustió de pols d’ Al, Ti o Mg, segons el primer procés. Per altra banda, la combustió de sals de diferents cations alcalins i alcalinoterris ens permet gaudir de magnífics colors, segons el procés de luminescència. Per exemple, la combustió de sals de Sr produeix colors vermells (igual que les sals de Li), sals de Na colors taronges i sals de Ba colors verds.

A l’estiu, gaudiu de la Química de la Pirotècnia, amb els espectacles de Focs Artificials i Correfocs!

Espectacle de la pirotècnia Caballer (València). Participació al 41è Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava. Trofeu Vila de Blanes. Blanes, 25/07/11.