A l’enllaç petit hi ha la bona confitura

Posted on 06/09/2011 per

0


Penjant d'un àtom d'or.  (Credit: J. N. Armstrong/SUNY-Buffalo)

Penjant d'un àtom dor. (Credit: J. N. Armstrong/SUNY-Buffalo)

Llegeixo a Notícias de la Ciencia y la Tecnología i a Science Daily que els resultats d’una recerca, duta a terme per enginyers del Buffalo’s Laboratory for Quantum Devices mostren que, a escala atòmica, els ponts d’or formats per un sol àtom, són els més forts.

The counterintuitive finding is the result of experiments probing the characteristics of atomic-scale necks of gold that formed when the pointed, gold tip of a cantilever was pushed into a flat, gold surface. An examination of these tiny, gold bridges revealed that they were stiffest when they comprised just a single atom.

L’estudi va ésser publicat el passat juny a la Physical Review B per Jason Armstrong, Susan Hua i Harsh Deep Chopra, tots del UB’s Department of Mechanical and Aerospace Engineering.