37a Foto Química de la Setmana

Posted on 11/09/2011 per

0


A les comarques gironines, tot mirant on trepitgem, és molt fàcil veure una imatge semblant a la present Foto Química de la Setmana. A les escales de casa, les llambordes de les voreres o, mirant la mateixa ciutat de Girona, a les escales de la Catedral o les restes de l’antiga muralla.

És la famosa “Pedra de Girona”, farcida d’esferes seccionades. Es tracta d’una roca calcària, és a dir, la seva composició química majoritària és CaCO3. I les esferes seccionades que hi trobem són els nummulits, restes fossilitzades d’antics organismes marins, fet que ens indica que la roca en qüestió va ésser formada en un ambient marí.

Concretament aquesta foto és feta al pàrquing de casa, a Blanes, però segur que si us trobeu a les comarques gironines, ben a prop vostre teniu una imatge semblant.