Coneixent ciència

Posted on 03/04/2012 per

0


A través de cançons que presenten conceptes científics acompanyats de música, de pòsters que combinen imatges i explicació, d’experiments gràcies als quals es pot explicar una reacció o idea científica o bé a través de blocs creats amb la intenció de divulgar la ciència. Aquestes són algunes de les opcions que poden acompanyar l’explicació i aprenentatge de la ciència, i a continuació se’n presentaran alguns exemples.

En primer lloc donar a conèixer un interessant pòster sota el títol de Standard Model of fundamental particles and interactions, que resumeix amb taules i imatges el coneixement actual de la física de partícules.

D’altra banda, si la disciplina escollida és la química, una via d’informació pot ser a través dels blocs. Cal destacar en aquest punt la recopilació amb el nom de 50 best blogs for chemistry students,  blocs recomanables de visitar i d’on se’n poden treure idees i recursos.

Els nous conceptes acompanyats de música solen ser apresos més ràpidament. Seguint aquesta idea es poden trobar a la xarxa múltiples opcions, però aquí es presentarà el canal de Youtube Sciencemusicvideos, on la regla de l’octet, la fotosíntesi o la cèl·lula tenen cançons pròpies.

Si el que es vol és dur a terme experiments, una opció pot ser el canal que porta per nom SteveSpanglerScience i l’eslògan Making Science Fun!, on s’hi mostren un bon recull de vídeos.

Posted in: Aula