Hem tornat a viure la nit més química de l’any

Posted on 26/06/2012 per

0


Aquest cap de setmana hem tornat a viure una de les nits més químiques de l’any.

[…] és la nit més curta i el dia més gran.
Doneu-me xampany, doneu-me xampany!

Fent cas als versos de Sisa, es tracta d’una de les nits més màgiques del calendari. Nit de fogueres, pocions de bruixa, petards, coca, cava i música… per tant, també és una nit amb molta química!

Tot i que estríctament no és la nit més curta de l’any (enguany ho va ser la nit del 20 al 21 de juny), és com si ho fós, ja que si les revetlles s’allarguen ens porten a veure el llevant del Sol…

Després d’una nit com la del dissabte passat, en la que es va cremar molta i molta pólvora, no pot ser que dubtem de la seva composició. La major part de la població sap que un dels components dels petards és pólvora i que ella deu contenir sofre, per la farum de l’atmosfera de la nit de revetlla… farum de sofre, com si del temut Infern es tractés.

En la següent gravació que vaig fer al laboratori mostrem el procediment per a la síntesi de la pólvora negra. Podeu provar-ho per a la propera revetlla de Sant Pere, de demà passat al vespre.

Tal i com recordo sempre, si us plau, no reproduïu l’experiment si no és en un laboratori i amb el material adequat, així com amb les màximes mesures de seguretat.

Molt bona Revetlla de Sant Pere! Molta química i, sobretot, precaució!

Posted in: Festes, vídeos