11 de setembre. De Química i Nacions

Posted on 11/09/2013 per

0


Avui, 11 de setembre de 2013, Diada Nacional de Catalunya, em permetré el luxe de compartir un acudit químic (descobert gràcies a la pàgina de Facebook de IFeakingLoveScience) que em va fer gràcia i em transportà a la pàtria escocesa i a el preciós film que retrata la figura de William Wallace, el personatge de faç blava que l’11 de setembre de 1297 va derrotar les tropes angleses a l’èpica batalla del pont d’Stirling.

brave_electron

Per cert, aquest és un àtom de B, el qual, gràcies al Brave Electron passa a ser el catió B+ 😉

Voldria acabar recordant la reflexió d’una gran científica (Premi Nobel de Física 1903 i de Química 1911), qui a finals del segle XIX va batejar el primer element químic que descobrí amb el nom del seu país natal.

Having grown up in an atmosphere of patriotism kept alive by the oppression of Poland, I wished, like many other young people of my country, to contribute my effort toward the conservation of our national spirit….

Marie Curie

Referències:

Posted in: Cites, Humor