1a Foto Química de la Setmana

Posted on 02/01/2011 per

0


Al bloc catqimica.cat cada diumenge publicarem la foto química de la setmana. Fets rellevants des del punt de vista de la química o, simplement, una imatge representativa de la química del dia a dia, de la química quotidiana que ens ha acompanyat, a casa o a la feina, durant la setmana. Si ens voleu enviar la vostra foto química de la setmana deu-ho mitjançant el nostre correu, catquimica@gmail.com. Després de fer la tria, la teva pot ser la foto de la setmana de catquimica.cat!

Per començar, el 1r diumenge de l’Any Internacional de la Química, la foto química no podia estar dedicada a res més que al mateix AIQ2011. Per tal de desitjar un molt bon AIQ2011 a tothom l’equip Reacciona… explota! de la Universitat de Girona, que fa divulgació científica mitjançant química recreativa, ens ha dedicat un d’aquest experiemnts espectaculars. L’han titulat l’ ” Que l’esperit de la Química s’escampi pel món”, a la 1a foto de l’any hi veiem el resultat.

En concret aquest “esperit de la química” no és més que el resultat de dues reaccions simultànies, la carbonització del sucre i la descomposició tèrmica del nitrat d’amoni. No us perdeu la gravació de l’experiment.

Etiquetat: ,