Química a l’Illa de Rodes

Posted on 20/01/2011 per

0


Avui hem portat el Reacciona…explota! a l’Illa de Rodes. No és que haguem creuat la Mediterrània, ens referim a l’http://www.iesilladerodes.cat/portal/, que ens ha convidat amb motiu de l’Any Internacional de la Química.

Hem fet dues sessions, la primera per als cursos 4t d’ESO i 1r i 2n de Batxillerat. Els hem ensenyat el fermentador mecanoquàntic transversal que permet transformar l’aigua en vi (reaccions químiques de complexació), han conegut el monstre del wàter (reacció catalitzada) i han gaudit de l’escalfor de la reacció termita (reacció altament exotèrmica).

La segona sessió ha estat per als diferents cursos de 3r d’ESO. Aquests, per exemple,  han pogut escoltar la llegenda de la maledicció de la serp del faraó (reaccions simultànies de carbonització del sucre i descomposició tèrmica del nitrat d’amoni), i han pogut comprovar que era ben certa.