Estudiants de Batxillerat al Sincrotó Alba

Posted on 21/03/2011 per

0


Estudiants de batxillerat a l’INS Cassà de la Selva ens envien la seva experiència a la visita, del passat mes de febrer, a les instal·lacions del Sincrotró Alba de Cerdanyola del Vallès. Aquí tenim el text que ens envien la Maria Calderó Pascual i la Judit Torrent Palahí, i les fotografies que ens adjunten. Aprofito per animar a tots els centres escolars a escriure al bloc Catquímica. Només cal que ens envieu un correu electrònic (catquimica@gmail.com) amb la proposta d’entrada (evidentment ha d’estar relacionada amb la química).

Pep Anton

 

El passat dia 10 de febrer 14 alumnes i 3 professores entre 1r i 2n de Batxillerat de l’INS Cassà de la Selva, vam anar a visitar el Sincrotró Alba.

Primer ens van fer una xerrada sobre què era un sincrotró i ens van explicar com funcionen (actualment l’Alba encara no està en ple rendiment, però preveuen que a finals d’any ja estigui funcionant al100%). Tot seguit vam anar al lloc on es troba el sincrotró, però per raons de seguretat no el vam poder veure ja que s’hi havien estat fent proves al matí.

Aquest sincrotró permetrà fixar nous límits en el camp de la ciència i la tecnologia. Al ser l’únic de tot Espanya, fa que Barcelona sigui pionera i de prestigi internacional.

 

Maria Calderó Pascual i Judit Torrent Palahí

Grup d’estudiants i professores de l’INS de Cassà a les instal·lacions del Sincrotró Alba.

Computadores a una de les sales de control. Instal·lacions del Sincrotró Alba.

Laboratori en construcció. Instal·lacions del Sincrotró Alba.

Posted in: Experiències