Sembla que l’Any Internacional de la Química es celebra d’una forma especial a la xarxa. S’han creat multitud de webs amb motiu de l’AIQ2011 i voldria donar a conèixer els darrers que he descobert.
- Des del Centre de Recursos Pedagògics del Gironès ha posat en marxa el web Tots amb la química.
- Barcelona Cultura i l’AIQ2011; http://barcelonacultura.bcn.cat/2011-any-internacional-de-la-quimica.
- Pel que fa a nivell espanyol s’ha creat el aiq2011.es, amb el bloc aiq2011.es/blog.
- La sèrie setmanal de vídeos en línia gratuïts Chemistry Now, produïda per la cadena de televisió nord-americana NBC News.
Altres llocs web que ja coneixíem -perquè varen néixer com nosaltres, a l’inici de l’AIQ2011- són els següents:
- Web creat per la Societat Catalana de Química (IEC) amb motiu de l’AIQ2011, blocs.iec.cat/aiq2011/.
- chemistry2011.org/; Web oficial de l’AIQ 2011 en anglès.
- El web quimica2011.es.
- quimicaenvideos.blogspot.com/; bloccreat pel CESIRE-CDEC, anirà recopilant vídeos d’experiments químics i vol ser una eina útil a l’aula.
- 365: Chemistry for live, web creat per l’ American Chemical Society.
- El bloc escrit per estudiants de la Universidad de Chile i la Universidad de Santiago de Chile laciudadatomica.blogspot.com, amb una molècula cada dia.
- Lloc web Química y Sociedad.
Com que segur que ens n’hem deixat, i potser se’n crearan més, deixem l’entrada oberta per a afegir més llocs web dedicats a la Química amb motiu de l’AIQ2011.
Aprofito per penjar el monogràfic especial de La Vanguárdia sobre l’AIQ2011, en format pdf, del passat 28 de febrer (l’he trobat al bloc, que ja coneixem, http://blocs.iec.cat/aiq2011/):
Actualització, 31/03/11, 00:27
Miquel Solà (@miquelsola) ens fa saber l’existència d’aquest web de la Universitat del País Basc, http://aiq2011.wordpress.com/
Miquel Solà
30/03/2011
Molt bona entrada Pep Anton! He trobat aquest altre web de la Universitat del País Vasc per si vols afegir-lo:
http://aiq2011.wordpress.com/
Pep Anton Vieta
31/03/2011
Moltes gràcies, Miquel! Ara li afegeixo.
Nawras
22/05/2012
2 lb ground siloirn3 large cloves garlic-choppeddrizzle of olive oil1 large onion chopped1 large green pepper chopped1 28oz can of whole tomatoes-broken1 15oz can of red kidney beanes-drained1 tsp dried oregano1 tsp ground cumin1 tsp chili powdersalt/peppersharp cheddar cheesehot saucesaltine crakers or crusty Italian bread/butteredBrown the ground siloirn using the OO as a starter. Add the chopped onion/pepper. Add the dry spices. Stir. Add the tomatoes with the juice. Let all of this simmer on low for a good hour or more. The last 15 minutes add the drained red kidney beans. Serve topped with sharp shredded cheddar cheese and sprinkle on your favorite hot sauce. Serve with crakers or bread. Good Stuff!![]