Recursos químics

Posted on 28/03/2011 per

4


La química sol ser vista sovint com quelcom difícil d’entendre i, en molts casos, es sol associar el concepte de no natural amb el de químic. Davant la necessitat de donar a conèixer la utilitat i proximitat d’aquesta ciència, apareix la importància de la divulgació, i també del seu mètode d’ensenyament i aprenentatge. Per això, en aquesta entrada es presentaran algunes de les pàgines que es poden trobar que inclouen una sèrie de recursos de química i que poden ser usades en l’àmbit educatiu.

En primer lloc Sheppard Software, amb un apartat de química que permet conèixer la taula periòdica a través de diferents nivells de dificultat (des de saber col·locar els elements a la taula fins a aprendre quin pes atòmic té cadascun d’ells). D’altra banda, Chemical Education Digital Library, una pàgina amb opcions com ara una taula periòdica interactiva (que inclou una descripció de les propietats, imatges i vídeos dels diferents elements), un enllaç a una aplicació de representació de models moleculars en 3D o l’accés a The Chemistry behind your favourite subject. Un tutorial d’estereoquímica, un laboratori virtual o l’accés a una pàgina de la ACS de ciència per a nens són altres opcions que s’hi troben.

Sota el nom de Sumanas s’arriba a una pàgina amb animacions per a diferents disciplines. A l’enllaç de química s’hi poden veure vídeos que mostren, per exemple, el mecanisme d’una reacció de Wittig o de Mannich.

Ja per últim, una manera amena d’aprendre la taula periòdica pot ser jugant al Tetris, relacionant el nom de l’element amb el seu símbol o bé localitzant els elements a la taula segons diferents nivells de dificultat.