Recursos químics (II)

Posted on 02/04/2011 per

0


Presentem aquí la segona part de l’entrada Recursos químics, on es donaven a conèixer algunes possibilitats que ofereix la xarxa pel que fa a l’aprenentatge de la química.

Sabíeu que existeixen les cançons Atoms are amazing i Carbon is incredible? Aquestes i moltes altres són les curiositats que es descobreixen quan s’accedeix a Molecularium, una pàgina amb tres apartats principals. El primer, Molecules to the max, porta a poder veure un vídeo on uns originals àtoms són els protagonistes. A part d’informació sobre aquesta gravació, s’hi poden veure imatges i també permet, per exemple,  accedir a uns documents per utilitzar en l’àmbit educatiu. D’altra banda, triar Riding snowflakes condueix a una pàgina amb moltes opcions, encapçalada per una frase de Richard P. Feynman: “If only one idea had to be passed on to the next generation, it is the concept of Atoms and Molecules, and that everything is made of them“.  Destacar Kid’s site, una zona que ofereix la possibilitat de poder-se descarregar fons de pantalla, sentir cançons sobre àtoms o conèixer els personatges que són el fil conductor de les diferents activitats. A més, s’hi poden construir molècules senzilles acompanyades d’una petita explicació, fer-se una idea de les mides que abarquen els móns macro i microscòpic o veure a través d’una aplicació com varia el moviment de les molècules en funció de la temperatura.

Una pàgina també recomanable és El kit bionanomolecular creada des de la UdG i que mostra diferents maneres de construir molècules. Ja sigui a través de la papiroflèxia, la globoflèxia o, per exemple, amb fang, el resultat és una forma entretinguda d’aprendre sobre les molècules creades.

Posted in: Aula