Química a la UdN^2. La Universitat dels Nens i les Nenes de Cat.

Posted on 03/05/2011 per

1


Durant tot el dia d’avui un centenar d’escolars de Cicle Superior de Primària de la província de Girona han estat els protagonistes a la Universitat de Girona. La segona edició de La Universitat dels nens i les nenes de Catalunya (udn2.cat), juntament a la UdG, ha tingut lloc a les universitats catalanes UB, UAB, UPC, UPF, UdL, URV i UOC i es tracta d’una iniciativa impulsada per l’Associació Catalana d’Universitats Públiques (ACUP).

A la UdG les activitats han començat amb la rebuda dels estudiants a l’edifici Narcís Monturiol del Parc Científic i Tecnològic de la UdG amb una xerrada a càrrec de la vicerectora delegada d’Estudiants, Cooperació i Igualtat Maria Rosa Terradellas. Acte seguit l’equip de divulgació científica Reacciona… Explota! de la UdG hem fet un experiment de benvinguda als estudiants i els seus professors.

Auditori de l’Edifici Monturiol del PCiT de la UdG. Foto Òscar Bonet, OITT UdG.

Acte seguit han començat els tallers del matí i les visites a diferents espais de recerca del Parc Científic i Tecnològic.

Pel que fa a aquests tallers, els 5 grups d’escolars han pogut gaudir de la robòtica i la química gràcies a unes activitats dinàmiques que hem organitzat des de la Càtedra de Cultura Científica i Comuncació Digital (C4D) de la UdG. Des del punt de vista de la química, els estudiants han pogut descobrir com identificar i diferenciar els productes àcids dels bàsics gràcies a un indicador de pH natural, com cuinar un ou ferrat verd o quina és la química que hi ha al darrere de les pomes o les taronges. És a dir, a diferència del que molts estaven acostumats a sentir, aquests estudiants de 10 i 11 anys avui han vist que la química també és natural i ben bona per a la nostra salut.

A la tarda, després de dinar al mateix Parc Científic i Tecnològic de la UdG, els joves estudiants han participat en un taller de construcció d’un robot. La clausura de l’esdeveniment ha anat a càrrec del director dels Serveis Territorials d’Ensenyament a Girona, Albert Bayot.

A un dels tallers de química, els escolars han descobert la química que hi ha al darrere de les pomes i les taronges.

Aprenent a dirigir els robots a l’exterior del PCiT UdG.

Jo mateix al taller on hem fet reaccions químiques i processos químics amb ous. Foto que he pispat del twitter de la Meius Ferrés. Gràcies, Meius!

M’encanta l’eslògan que ens han posat els organitzadors de l’acte a la UdG: ‘Et vols banyar en un mar de coneixement? Vols que sigui fantàstic? Capbussa’t en la química i neda entre robots’.

Per  a més informació:

Etiquetat: