Emmagatzematge geològic del CO2 i compressió d’H2 sòlid. La Química de les energies renovables

Posted on 11/05/2011 per

0


Davant del preocupant panorama de la contaminació atmosfèrica per la crema de combustibles fòssils i l’esgotament dels mateixos, acabo de descobrir un interessant i divertit vídeo a Chemistry blog. El qual ens mostra una forma de capturar el CO2,en comptes d’alliberar-lo a l’atmosfera, enterrar-lo sota terra i reconvertint-lo en roca carbonatada.

Aquest vídeo ha estat creat en motiu del primer Science for Our Nation’s Energy Future: Energy Frontier Research Centers Summit & Forum, que tindrà lloc el proper 25 de maig de 2011 organitzat pel U.S. Department of Energy’s (DOE).

El “U.S. Department of Energy’s (DOE) Office of Basic Energy Sciences” està treballant en la cerca d’energies renovables i en la captura del CO2 atmosfèric provinent de la crema dels combustibles fòssils, a escala molecular.

Com dèiem, d’aquí un parell de setmanes tindrà lloc aquest fòrum organitzat pel DOE. Els organitzadors han convidat als Centres de recerca participants (Energy Frontier Research Centers (EFRC)) a produir un vídeo de menys de 3 minuts de durada amb l’objectiu de divulgar l’escència del fòrum a les persones no expertes en el tema. S’han  presentat 26 vídeos i la organització te temps fins el proper 24 de maig per escollir el guanyador, que podrem veure al canal de Youtube del DOE i al web de Science for Our Nation’s Energy Future. Podeu veure tots els 26 vídeos presentats i votar pel vostre preferit a  http://www.energyfrontier.us/videos.

Mirant els vídeos presentats, n’he trobat un altre d’interessant per la seva aproximació a la recerca en química teòrica que desenvolupo a l’Institut de Química Computacional (IQC) de la Universitat de Girona, sobre l’emmagatzematge d’hidrogen.

Etiquetat: , ,