20a Foto Química de la Setmana

Posted on 15/05/2011 per

3


La ciutat de Girona avui clausura la 56a edició de l’exposició floral Temps de Flors. Enguany, degut a la celebració de l’AIQ2011, la Química hi ha estat present d’una forma especial.

Des del departament de Química de la Universitat de Girona i la Càtedra de Cultura Científica i Comunicació digital de la mateixa UdG, us hem ofert una proposta que ha enllaçat la Química amb l’art floral. EL vàrem batejar com el laboratori de les olors.

Al laboratori de les olors, situat al pati del rectorat de la UdG, heu pogut gaudir de la presència de la química a través de les plantes i flors, per la seva olor, color o les seves propietats medicinals. Mitjançant els immensos models moleculars que heu trobat al bell mig del pati, hem vist, tocat i flairat la importància de l’estereoisomeria en la molècula de llimonè (on un dels enantiòmers produeix la olor de la llimona i l’altre la de la taronja).

També heu pogut participar del taller Els Olis Essencials, on, mitjançant un alambí, us hem mostrat com extreure la fragància de canyella mitjançant el procés de destil·lació per arrossegament de vapor.

Després d’aquesta setmana tan química i florida a Girona us oferim la 20a FQS que, no podia ésser d’altra manera, va ésser feta al Laboratori de les Olors de Temps de Flors, Girona 2011.

Els companys Marta Soler i Lluís Micaló (Química UdG) amb els seus models moleculars i l’alambí extraient l’essència de canyella, al Laboratori de les olors.