Cicle de Conferències de divulgació de la Química

Posted on 14/05/2011 per

2


Un dels objectius que té l’AIQ2011 és conscienciar la població de les contribucions que fa la química al benestar de la humanitat. Sota el lema «Química: la nostra vida, el nostre futur», l’Any Internacional vol oferir un conjunt d’activitats, tant d’entreteniment com educatives, per a tots els públics. La Universitat de Girona també s’ha sumat a aquesta commemoració i, com a iniciativa del Departament de Química, conjuntament amb el departament de Departament d’Enginyeria Química, Agrària i Tecnologia Agroalimentària, l’Institut de Química Computacional, l’àrea de Bioquímica del Departament de Biologia i la Càtedra de Cultura Científica i Comunicació Digital, s’ha format una comissió per tal d’organitzar diferents actes durant el present 2011.

El cicle de conferències que s’ofereix té justament com a principal objectiu mostrar a la societat una imatge positiva de la química, fent-los adonar que al final tot és química. Per aquesta raó s’ha escollit un conjunt de conferències on es mostrarà que la química és inherent a qualsevol procés i no per això ha de ser negativa. Començant per tot el món de l’aigua, continuant per un viatge pels diferents elements de la taula periòdica, fent una parada en el món dels aliments i acabant repassant quin és el paper dels químics en la societat. Aquest és el recorregut que us proposem des de la Universitat de Girona. Sempre amb la idea al cap de que la Química és la nostra vida i ha de ser el nostre futur.

La 1a de les xerrades tindrà lloc el proper dijous 19 de maig, a les 7 de la tarda a l’Auditori Josep Irla del nou Edifici de la Generalitat (Girona). El ponent serà Damià Barceló (director de l’ICRA) i ens oferirà Globalitat química: compostos fluorats de la cuina a l’Antàrtica.

Aquí tenim el programa de tot el cicle de conferències. Esperem que siguin del vostre interès.