La replicació d’ADN: “Lost in Translation”

Posted on 21/05/2011 per

1


Crec que tothom coneix la pel·lícula “Lost in Translation” amb Scarlett Johansson (desafortunadament no és la cosina d’en Mikael Johansson, investigador de l’Institut de Química Computacional de la Universitat de Girona, de qui parlavem en una entrada anterior) en la qual ella es troba a Tokyo on no s’entén amb els japonesos per falta de parlar japonès.

ARN i ADN: perdut en traducció

En dos articles recents en les revistes Nature i Science parlen de que a vegades aquest pot passar en humans també. Per fer una copia del material genètic, hi ha un procés en el qual un missatger (d’ARN) copia els bases nucleòtids, per després usar-los per la construcció d’una proteïna. L’ordre dels bases és vital per aquesta construcció, perquè cadascú dels bases correspon a diferents aminoàcids (a traves de triplets, com explicat en aquesta entrada). Normalment, el material genètic està copiat exactament, però a vegades les cèl·lules fan alguns errors (com explica aquesta notícia).

L’origen d’aquests fallos (“mismatches”) encara no està conegut, però hi ha que pensen que podria ser la defensa natural per algunes malalties.

Etiquetat: , ,
Posted in: Notícies