Superconducció i alcohol

Posted on 23/05/2011 per

1


Notícies d’In és una pàgina recent estrenada on s’hi poden trobar notícies de diverses temàtiques científiques, com ara de química i física, tecnologia, salut o informàtica. Presentant una frase d’Albert Einstein que cal destacar “La majoria de les idees fonamentals de la ciència són essencialment senzilles i per regla general poden ser expressades en un llenguatge comprensible per tothom”, aquesta pàgina ofereix també vídeos, un espai d’opinions i, per exemple, el Planeta In, que es defineix com un recull del més nou de l’actualitat sobre ciència i tecnologia en català.

Curiosa notícia la que destacarem en aquesta entrada, on es pot llegir que s’ha descobert que un metall millora la seva superconductivitat quan se’l submergeix en vi negre respecte altres fonts energètiques com l’etanol. Gràcies a la descoberta, per part d’un equip del Japan National Institute for Material Science, encapçalat pel professor Yoshihiko Takano i l’investigador Keita Deguchi, es va veure que el material esdevenia superconductor a una ràtio set vegades superior amb vi negre que amb etanol.

The researchers plan to showcase their surprise findings later this year, the 100th anniversary of the discovery of the phenomenon of superconductivity, the zero-loss flow of electricity through certain materials

The team hopes the find will help in the quest to one day unleash the potential of superconductivity to build power infrastructure that reduces energy use and mankind’s reliance on climate-changing fossil fuels.

Interessant vincle entre superconducció, begudes alcohòliques i energia.

Posted in: Alimentació, Energia