Anàlisi química a distància via mòbil

Posted on 15/07/2011 per

1


M’ha agradat veure via PlataformaSinc la notícia Un nuevo sistema permite usar el teléfono móvil para realizar análisis químicos on s’hi esmenta un sistema d’anàlisi química a distància fent servir mòbils:

Científicos de la Universidad de Granada (UGR) han creado una aplicación informática que, instalada en el teléfono móvil, permite analizar la concentración de especies químicas tomando una simple fotografía a una tira reactiva sensora que también han diseñado. El estudio se publica en el último número de la revista Sensors and Actuators B (Chemical).

ImageEn resum, es tracta d’una tira reactiva que agafa un cert color en funció de la concentració de gasos o compostos. Via mòbil s’hi fa una foto, i llavors de forma remota es determina la concentració de la substància que s’estigui analitzant.

Sembla que els propis investigadors (del Dept Electrònica i TIC, i del Dept. Química Analítica de la Universitat de Granada) han fet l’aplicació per a mòbil (en aquest cas, en Java per a Nokia S60). Aquesta aplicació l’han provada de forma real per determinar remotament la concentració de potassi en una dissolució.

Referència: A. García, M.M. Erenas, E.D. Marinetto, C.A. Abad, I. de Orbe-Paya, A.J. Palma y L.F. Capitán-Vallvey. “Mobile phone platform as portable chemical analyzer”. Sensors&Actuators B 156: 350–359, 2011.

Posted in: Notícies