Assignatura sobre sortides professionals dels estudis de Química (J. Chem. Edu.)

Posted on 16/07/2011 per

0


Image

El Journal of Chemical Education acaba de publicar un article sobre un curs (assignatura passa/no passa) impartit (sembla que a Cal State Bakesfield i a la Univ Calif, Davis) sobre Careers in Chemistry (“Careers in Chemistry”: A Course Providing Students with Real-World Foundations), orientat tan a estudiants no graduats com a postgraduats. Es tracta d’una sessió setmanal de dues hores, on en la primera una persona parla de la seva recerca, i en la segona de com s’ha insertat laboralment.

A course entitled “Careers in Chemistry” has been developed and implemented in the chemistry curriculum. This seminar-style class exposes students to a full spectrum of career options available to chemists by hosting outside speakers. The workings and logistics of this course and its positive impact on students are described. Survey results suggest that implementation of a similar course or seminar series at other institutions may be beneficial in exposing students to career options in chemistry.

Per als cursos 2009 i 2010, aquests han estat els tòpics:

2009 and 2010 University Professor
2009 Intellectual Property
2009 and 2010 Professor at a Primarily Undergraduate Institution
2009 and 2010 Working for a National Lab
2009 and 2010 Developing New Research Instruments
2009 Science and Activism
2009 and 2010 Careers in Big Pharma
2009 Scientist, Marketer, Manager, “Innovationist”
2009 Chemistry to Politics
2009 and 2010 Chemist and Entrepreneur
2010 Consultant
2010 Research and Development
2010 Forensic Chemistry
2010 Agricultural Chemistry

Entre les diferents professions, és interessant veure-hi “Ciència i Activisme” o “Innovacionista”. Potser, tal com s’ha dir al #TEDxGirona, s’hi podria afegir el de “Quimiinquiet“.

Aquest article és un on complement a la xerrada de l’Agustí Lledós al cicle de conferències que es va fer durant el maig i juny, per commemorar l’any de la química, i on l’Agustí a parlar de “Vull ser químic… per fer què?”.

Més informació sobre sortides laborals dels estudiants de Química, i moltes més coses, al web de l’ACS: What Chemists Do on hi ha tres apartats:

  • Careers in Chemistry
  • Career Profiles
  • Chemical Technician Careers
Posted in: Notícies