Nanomotor elèctric

Posted on 15/09/2011 per

0


El motor elèctric més petit del món ha estat desenvolupat per enginyers químics de la Tufts University d’Estats Units, el qual està format per una única molècula. Segons Tendencias21, aquest avanç serà presentat com a candidat a entrar al Llibre Guiness dels Rècords, i podria tenir moltes aplicacions en el camp de la medicina, l’enginyeria i als dispositius electrònics.

Amb un nanòmetre de diàmetre i format per una sola molècula, la investigació d’aquest nanomotor elèctric s’ha donat a conèixer a través d’una nota de premsa de la Tufts University i d’un article publicat a la revista Nature Nanotechnology.

Aquest és el primer motor molecular amb propulsió elèctrica que ha superat la fase teòrica. L’equip d’investigadors va ser capaç de controlar el motor molecular d’electricitat mitjançant l’ús d’un microscopi d’efecte túnel (LT-STM) a baixes temperatures. Van fer servir la punta de metall del microscopi per proporcionar la càrrega elèctrica a una molècula de sulfur de metil butil, que havia sigut col·locada sobre una superfície de coure usada com a conductor.

Una investigació que pot ser interessant en el camp de la nanoenginyeria.