Com vam viure la Nit de la Recerca 2011; una revetlla amb molta química!

Posted on 26/09/2011 per

0


Tal i com vàrem anunciar, divendres passat, 23 de setembre, es va celebrar la Researchers’ Night a 320 ciutats europees. Aquesta gran festa de la ciència, simultània a Europa, també la vàrem celebrar a Girona, organitzada per la Càtedra de Cultura Científica i comunicació Digital (C4D) de la UdG, coordinadora del projecte Nit de la Recerca a nivell estatal.

Nit de la Recerca 2011; Casa de la Cultura de Girona, 23/09/11

D’aquesta manera, divendres, al voltant de 2000 curiosos per la ciència, varen passar per la Casa de la Cultura de Girona per gaudir de la Nit de la Recerca 2011.

Acte d'Inauguració de la vetllada. D'esuqerra a dreta; Natàlia Molero (directora de la Casa de la Cultura de Girona), Sílvia Simon (directora de la C4D de la UdG), Carles Puigdemont (alcalde de Girona), el divulgador científic Dani Jiménez i Josep Calbó (vicerector de Recerca de la UdG).

Enguany, la festa va ésser especialment dedicada a la Química i a Marie Curie, ja que ens trobem en ple Any Internacional de la Química i celebrem el centenari del Nobel de Química per la investigadora.

La mateixa Curie explicava la seva vida investigadora a la Nit de la Recerca a Girona

Els diversos tallers per a grans i petits i els experiments espectaculars de Dani Jiménez i el seu equip, així com dels químics del Departament de Química de la UdG, varen amenitzar la vetllada.

 

 

La construcció d’una Taula Periòdica gegant, amb material casolà, processos de destil·lació per obtenir aromes a partir de flors i plantes o els experiments amb la química de la cuina i de l’esport, varen ser alguns dels tallers que vàrem trobar a la festa.

Per tot plegat, divendres vàrem gaudir d’una revetlla amb molta química!

Més info a: