Sensor d’hidrogen avançat per al futur cotxe elèctric

Posted on 12/11/2011 per

0


Scientists at the National Microelectronic Centre, of the Spanish National Research Council (CSIC), have developed a low cost hydrogen sensor to be implemented in future electric cars. The sensor is more efficient than other similar sensors as works at room temperature and can detect hydrogen concentrations in air below 4%, which is the lower explosive limit. The development was achieved within the European project HySYS, aimed to obtain efficient and low cost components for hydrogen electric cars.

Llegeixo que investigadors del Centre Ancional de Microelectrònica del CSIC han desenvolupat un sensor d’hidrogen de baix cost i més segur que els actuals, on els resultats del projecte es van integrar en dos prototips de cotxe elèctric.

Amb aquest nou sensor, es pretén la cerca de solucions a diversos reptes, tal i com menciona l’article publicat pel CSIC:

… havia de ser un sensor que detectés concentracions d’hidrogen en aire inferiors al límit explosiu (4%); de baix cost i baix consum, i amb sortida digital en algun dels estàndards de comunicacions digitals. A més, el sensor havia de funcionar a temperatura ambient. I és que els actuals sensors d’hidrogen treballen a altes temperatures, fet que suposa un risc afegit si la concentració d’hidrogen augmenta.

Es tracta d’un sensor basat en Pd, metall que s’infla a l’entrar en contacte amb l’hidrogen. S’aprofita aquest canvi per tal de tancar un circuit, el pas del corrent pel qual genera un senyal que alerta de la presència d’hidrogen.

Més info a http://www.dicat.csic.es/rdcsic/rdfi30cat.htm

Etiquetat:
Posted in: Energia