Avui és Sant Albert Magne, patró de científics i científiques

Posted on 15/11/2011 per

1


Avui és la Festa Major de les Facultats de Ciències d’arreu del món, perquè celembrem la diada del nostre Sant Patró!

Sant Albert el Gran (o Sant Albert Magne) va néixer a principis del s.XIII a Baviera i va morir el 15 de novembre de 1280, a la seva cel·la del convent de la Santa Creu de Colònia. Per aquest motiu, avui, dia central del mes de novembre, celebrem la diada de Sant Albert. El personatge fou bisbe, dominic i una autoritat en física, matemàtiques, biologia, geologia, astronomia, filosofia i alquímia, entre altres disciplines. Fou canonitzat el 1931 per Pius XI, qui el va proclamar Doctor oficial de l’Església. Va ser a 1941 quan Pius XII el va proclamar patró dels estudiants i estudiosos de les ciències naturals. Fins i tot se l’anomenà, i així el trobem repetidament citat, Doctor Universalis, per la vastitud dels seus interessos i del seu saber.

Us animo a celebrar aquesta Festa Major de les Ciències tot gaudint de l’espectacle d’un nit estrellada, observant la natura viva que ens envolta, fent algun experiment de física casolana, jugant amb els nombres, maravellant-vos amb el batec de la terra que aflora a El Hierro, descobrint la bona química dels fàrmacs…

Advertisement