Serendipitat forçada al laboratori de síntesi

Posted on 21/12/2011 per

0


El company Marcel Swart, editor del bloc, l’altre dia em va recomanar un article, publicat el passat 25 de novembre a la revista Science i el 30 a la Nature, on veiem, un cop més, l’aparició de la serendipitat al laboratori químic (però aquesta vegada apareix de forma forçada, a diferència de la -més famosa- accidental).

Sota el títol Discovery of an a-Amino C–H Arylation Reaction Using the Strategy of Accelerated Serendipity, químics de New Jersey han aplicat la química combinatòria per generar multitud de compostos.

Chemists in New Jersey have identified a new carbon–carbon bond-forming reaction by using an automated, high-throughput method to test more than 1,000 combinations of chemicals.

Many important discoveries in chemistry have been accidental, so David MacMillan and his colleagues at Princeton University decided to harness serendipity to look for new and unusual chemical reactions. They combined functional organic groups that they did not expect to react with one another and exposed them to light-activated catalysts.

El mètode que va donar els seus fruits, posa de manifest una reacció que activa un àtom de carboni enllaçat a un de nitrogen en una amina, i hi afegeix un nou àtom de carboni. Els investigadors que publiquen l’article, van utilitzar la reacció per generar, en condicions suaus, una varietat d’amines benzíliques, que es troben en molts principis actius de fàrmacs.

Més info: