Recomanacions per una carta química als Reis

Posted on 24/12/2011 per

0


Per si aquest vespre el Tió no us sorprèn amb ells, us recomano bibliografia per demanar als Reis. Es tracta dels llibres de química més bonics.

El passat 6 d’abril parlàvem de la presentació del llibre “Els Elements” de Theo Gray en català. I avui, a més a més d’aquest magnífic llibre, vull aprofitar per recomanar-ne un parell més, del mateix autor i amb la mateixa finalitat; la de mostrar la cara més bella de la química.

  • El llibre Theodore Gray’s Elements Vault: Treasures of the Periodic Table with Removable Archival Documents and Real Element Samples també és preciós i conté mostres d’elements, així com documents adicionals, com la còpia de la taula periòdica de Mendeléiev entre altres.

  • Al llibre Theo Gray’s Mad Science: Experiments You Can do At Home – But Probably Shouldn’t hi trobem procedimants per a dur a terme experiments de química recreativa, tots ells espectaculars, amb els quals podrem encomanar la passió per aquesta ciència.
  • Les targetes The Photographic Card Deck of The Elements: With Big Beautiful Photographs of All 118 Elements in the Periodic Table són un bon recurs per a aprendre les característiques dels elements de la taula periòdica, tot jugant.
  • Per al nou any 2012, com a seguici de l’Any Internacional de la Química, podem adquirir l’agenda de l’any The Photographic Engagement Calendar of The Elements: A Visual Exploration of Every Known Atom in the Universe 2012.

Per alta banda, recomano el llibre The Periodic Table A Very Short Introduction d’Eric R. Scerri. Aquest llibre acaba de sortir aquest mes de desembre i es tracta d’un nou exemplar de la sèrie A Very Short Introduction de l’editorial Oxford. Ja deveu conèixer el fantàstic llibre The Periodic Table. Its Story and Its Significance del mateix Scerri i publicat l’any 2007. Si us agrada, també us agradarà el nou llibret.

Posted in: Biblioteca