Presentació del llibre “Els Elements” en català a l’IEC

Posted on 06/04/2011 per

3


Aquest vespre a l’Institut d’Estudis Catalans ha tingut lloc la presentació del llibre Els Elements, de Theodore Gray, editat en català per la Secció de Ciències i Tecnologia de l’IEC, la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i Publicacions de la Universitat de València (PUV) amb motiu de l’Any Internacional de la Química (AIQ2011). Un cop acabada la presentació del llibre, s’ha inaugurat l’exposició “Marie Curie 1867-1934″ al pati de l’Institut d’Estudis Catalans.

Inici de l’acte. D’esquerra a dreta; Pilar González, traducció del llibre The Elements; Ana Ripoll, rectora de la UAB; Salvador Giner, president de l’Institut d’Estudis Catalans i David Serrat, president de la Secció de Ciències i Tecnologia de l’IEC.

La traducció al català de The Elements. A visual exploration of every known atom in the Universe ha estat a càrrec de la Dra. Pilar González (amb la col·laboració de Raquel Ríos i Cristina Rodríguez), membre de l’IEC i catedràtica emèrita de Química Inorgànica de la UAB. La mateixa Dra. González ens ha ofert una excel·lent presentació del llibre, així com de l’exposició “Marie Curie 1867-1934″.

Després de la presentació hem pogut adquirir un exemplar del llibre i gaudir de l’exposició sobre la científica polonesa tot prenent una copa de cava al pati de l’Institut d’Estudis Catalans.

Vull acabar recordant els mots finals de la Dra. González a la seva presentació.

Viure sense química?

  • Científicament, poc raonable; Tot és Química.
  • Humanament, poc intel·ligent; Progrés i Química són indissociables.
  • Socialment, poc aconsellable; Amb bona Química la vida és més agradable.

 

Per a més informació sobre el llibre Els ElementsEntrada al bloc de l’IEC-SCQ AIQ2011.

Per a més informació sobre l’exposició “Marie Curie 1867-1934″Entrada al bloc de l’IEC-SCQ AIQ2011