Mentre ens trobem en plena fase de posada en marxa del Sincrotró Alba de Cerdanyola del Vallès, llegeixo una entrada al bloc Francis (th)E mule Science’s News que comenta un article on es presenta la transformació supersimètrica d’un muó a un electró (ambdós leptons).
Possible conversió de muons en electrons i rajos gamma en esdeveniments com aquest. Imatge, University of Tokyo.
L’experiment MEG ha observat la conversió, intervinguda per la supersimetria, de muons a electrons i fotons.
MEG (Mu-E-Gamma) és un experiment localitzat a l’ Institut Paul Scherrer a Suïssa i estudia la conversió de muons a electrons, acompanyats de l’emissió de llum (rajos gamma):
μ- → e- + γ ; μ+ → e+ + γ
Tal i com passa amb la desintegració del protó, aquest és un procés molt poc probable. Tot i això, si la supersimetria és una simetria de la Naturalesa, aquest procés hauria d’ésser permès. L’experiment MEG és sensible a aquest procés amb una probabilitat de 10-13.
La confirmació definitiva d’aquestes transformacions podria tenir lloc a 2017, quan l’experiment Mu2e, que substituirà el Tevatró al Fermilab, i que es començarà a construir a 2013, comenci a prendre dades.
Més informació a:
- “MEG experiment may give boost to supersymmetry”; Symmtery Breaking, April 4, 2011
- “El experimento MEG apunta a la transformación supersimétrica de un muón en un electrón”; Francis (th)E mule Science’s News, 05 d’abril de 2011.
Posted on 05/04/2011 per Pep Anton Vieta
0