Poders, herois i ciència

Posted on 07/03/2011 per

0


Superman, Batman o el Capità enciam són alguns dels molts superherois que podríem esmentar, ja siguin coneguts gràcies als còmics, a les pel·lícules o als dibuixos animats. A continuació s’esmentaran alguns personatges ficticis, però aquests tindran la característica comuna d’estar relacionats d’alguna manera amb la ciència.

Amb capa, poders i la capacitat de presentar-nos d’una manera molt amena conceptes científics a través de vídeos, donem a conèixer un superheroi de la ciència, el Dr Quantum! El Dr Quantum ens endinsa al món científic i ens explica el per què de les coses a través d’una sèrie de lliçons. Un exemple, l’interessant vídeo que s’adjunta a continuació, on es parla d’ones, electrons, matèria i dimensions.

D’altra banda, també podem presentar una coneguda superhreroïna que va ser creada per Hanna-Barbera el 1965 i que es tracta d’una formiga que lluita contra les injustícies disposant d’una gran força. La Formiga Atòmica obté aquesta força gràcies a a un desintegrador d’àtoms que té al seu laboratori, i detecta la necessitat d’ajuda a través de les seves antenes.

Per acabar, i després d’haver presentat aquests dos superherois relacionats amb la ciència, adjuntem una animació curiosa i molt entenedora sobre com reacciona l’oxigen amb d’altres elements químics.

Un seguit d’exemples que permeten fer arribar conceptes  científics d’una manera entretinguda.

Posted in: Personatges, vídeos