22a Foto Química de la Setmana

Posted on 29/05/2011 per

0


La foto química d’aquesta setmana correspon a l’inici de la conferència que ens va oferir la Dra. Pilar González el passat dijous a Girona, dins del cicle de divulgació de la química “Química: la nostra vida, el nostre futur”, organitzat per Química UdG i C4D amb motiu de l’AIQ2011.

La imatge amb la que la conferenciant va encapçalar la presentació que l’acompanyava m’encanta. Es tracta d’una taula periòdica impressionada sobre La Terra. El seu simbolisme és fantàstic (i resumeix perfectament la temàtica i el títol de la xerrada “El món dels Elements i els Elements del Món”).

(Per cert, sobre el nostre país -igual que tota la península Ibèrica- ens “ha tocat” l’arsènic, un element que sempre s’ha associat a la mort i els crims, degut a la toxicitat dels seus compostos).

(També destaco l’espectacular taula periòdica que penjava de la taula presidencial. Es tracta de la taula periòdica de Theodore Gray, amb precioses fotos dels elements -les quals trobem al seu llibre “Els Elements”, traduït enguany per la mateixa Pilar González amb motiu de l’AIQ2011-).

Etiquetat: ,