Galícia, Catalunya; WATOC, Màster

Posted on 22/07/2011 per

4


Al llarg d’aquesta setmana molts de membres de l’Institut de Química Computacional de la UdG han participat al congrés WATOC 2011 que té lloc a Santiago de Compostel.la, a Galícia. Alguns però, per diverses raons, ens hem quedat a Catalunya. Per això ahir, mentre alguns participaven en sessions científiques del WATOC, d’altres èrem a la defensa del treball de màsters d’en Pep Anton Vieta (@pepquimic), autor prolífic i una de les ànimes principals d’aquest blog catquimica.cat.

ImageEn Jordi Poater ha fet una bona entrada al seu blog (Peregrins científics al Camí de Santiago) sobre aquesta trobada (la novena) de la World Association of Theoretical and Computational Chemists, una associació amb la qual des de l’IQC mantenim un fort vincle i on hi ha companys químics teòrics i computacionals d’arreu del món. De fet, alguns companys de l’IQC han fet realment el Camí de Sant Jaume en bicicleta, tal com esmenta en Jordi al seu post.

Dos pòsters de la delegació de l’IQC han obtingut una menció especial al WATOC2011, realment ha valgut la pena tot l’esforç dut a terme la setmana passada, amb bellugadisses al passadís de l’IQC a Ciències.

Durant aquests dies els companys a Galícia van fent tweets mitjançatn el hashtag #watociqc. Normalment els congressos de caire científic no són gaire propicis per a compartir a la xarxa, però en aquest cas ho han començat a fer.

Un cop passat un període intens, després del I Campus PreBAT, del 4rt Jove Campus de Recerca i d’altres activitats on hi ha participat activament, en Pep Anton Vieta va presentar ahir el seu treball de màster, dins del Molecular Modeling and Medicinal Chemistry Master: “Química Recreativa per a la Divulgació Científica“. Va ser una excel.lent presentació (amb prezi) de l’activitat desenvolupada en diversos fronts, però sobretot en el tema “Reacciona, explota“, de relació amb centres de secundària de l’àmbit gironí. En Pep Anton ens va presentar no tan sols activitats, sinó també estadístiques de respostes i de valoracions.

Image

Moltes felicitats a en Pep Anton i al seu director, en Pep Duran!

Image

Posted in: Notícies