Partícules en suspensió contra l’escalfament global. Química ambiental amb NOAA

Posted on 23/07/2011 per

0


A través de Ciencia Kanija descobreixo un article publicat per la NOAA (National Oceanic and Atmospheric Administration) titulat NOAA study: Increase in particles high in Earth’s atmosphere has offset some recent climate warming, publicat el passat 21 de juliol de 2011 a l’edició online de la revistaScience.

Diferent classe d'aerosols que assoleixen l'estratosfera. Imatge, NOAA

Segons aquest estudi de la NOAA, un recent increment en la concentració de partícules en suspensió a la part alta de l’atmosfera, ha contrarestat un terç de la influència real de l’escalfament global causat pel CO2, durant la darrera dècada.

Petites partícules aèries en suspensió a l’estratosfera (11 km- 50 km sobre la superfície terrestre), conegudes com aerosols, reflexen part de la radiació solar cap a l’espai, fet que provoca un refredament de la superfície terrestre. Entre les partícules responsables d’aquest efecte trobem el SO2, molècula provinent de fenomens naturals, com les erupcions volcàniques, així com de l’activitat humana. Sumades als gasos d’origen terrestre, també s’hi afegeixen partícules extraterrestres com la pols meteorítica.

La notícia sorprèn, ja que ens porta a veure que no totes les emissions de gasos a l’atmosfera provoquen l’escalfament global. Fins i tot, podríem veure les recents erupcions volcàniques que han fet anar de bòlit l’espai aeri europeu (volcans islandesos) com a una correcció de La Terra respecte l’escalfament provocat per l’increment d’emissions de CO2

Article original:

http://www.noaanews.noaa.gov/stories2011/20110721_particles.html

Etiquetat:
Posted in: Medi Ambient