Treballant sense O2

Posted on 24/08/2011 per

0


Fongs que reciclen plàstic? Aquesta descoberta d’un grup d’estudiants de la Universitat de Yale (EEUU) podria ser molt útil en el camp del reciclatge.

Amb el nom de Pestalotiopsis microspora, aquests fongs es van trobar quan es duia a terme un estudi a l’Amazònia equatoriana recol·lectant un tipus d’organismes (fongs o bactèries) que viuen almenys part de la seva vida en simbiosi als teixits de les plantes sense causar malaltia. La troballa, publicada a Applied and Environmental Microbiology, va permetre identificar els enzims més eficients en la descomposició del poliuretà, un plàstic molt usat en l’elaboració de fibres sintètiques, peces d’aparells electrònics i espumes per a l’aïllament tèrmic.

Segons els experts, aquest fong és l’únic que pot descompondre plàstic sense presència d’oxigen, i es presenta com a una possible opció futur per poder reduir aquest temps de descomposició.

Posted in: Medi Ambient