Finalització de l’AIQ

Posted on 23/11/2011 per

0


Segons informa l’Agència Sinc, el passat dimarts dia 15 es va donar per finalitzat oficialment l’Any Internacional de la Química a Espanya. L’acte es va dur a terme a Expoquimia, el Saló Internacional de la química de Barcelona.

L’AIQ va ser una iniciativa de la IUPAC i la UNESCO que ha permès fer conèixer la contribució de la ciència a la societat, i en especial de la química, gràcies a un munt d’activitats.

La ciència com a motor de desenvolupament econòmic i social, la necessitat de reforçar la innovació o l’associació de la química al progrés de la civilització són algunes idees que van aparèixer durant aquesta clausura.

El sector químico es el único que dispone, desde 1985, de una iniciativa global voluntaria denominada Responsable Care para la mejora continua de la seguridad, la salud y la protección del medio ambiente en todas sus operaciones. Actualmente el 70% de la producción química mundial se realiza bajo la garantía de este programa.

Interessant tenir en compte aquestes dades, extretes de la notícia abans esmentada:

El sector químico en España está integrado por más de 3.300 empresas que generan el 10% del PIB del país. Proporciona más de 500.000 puestos de trabajo directos, indirectos e inducidos, de los que un 89% son contratos laborales de carácter indefinido.

L’AIQ a Espanya ja ha estat oficialment clausurat, doncs, tot i que encara algunes activitats divulgatives es seguiran desenvolupant durant el que queda d’any.

Posted in: AIQ2011, Notícies