Escultors catalans de nanopartícules. La química d’allò més petit

Posted on 10/12/2011 per

0


Ahir va ésser publicat a Science un article d’investigadors catalans (ICN-CSIC, UAB, ICMAB-CSIC, ICREA) titulat Carving at the Nanoscale: Sequential Galvanic Exchange and Kirkendall Growth at Room Temperature.

En el present article es presenta la recerca duta a treme a terres catalanes, a partir del qual s’ha desenvolupat un procés químic pel qual es generen buits en nanopartícules i es formen caixes de doble paret i cambres de múltiples tubs. A més a més, es tracta d’un procés dut a temperatura ambient.

Les escultures nanomètriques obtingudes es generen a partir de processos de corrosió, la qual actua buidant l’estructura interna de les partícules. L’investigador ICREA a l’Institut de Ciència de Materials de Barcelona del CSIC i coautor de l’article, Jordi Arbiol, comenta:

El resultat final són caixes buides de formes diverses, predissenyades, amb parets d’or o pal·ladi, les quals s’omplen amb altres caixes més petites del mateix element, tal i com si es tractés de nines russes.

Per a més informació, podeu llegir:

Etiquetat:
Posted in: Materials