Taula Periòdica dels pastissets per celebrar l’aniversari del Professor Poliakoff

Posted on 16/12/2011 per

0


El passat mes d’octubre parlàvem de la seva nova feina a la Royal Society i avui, el Professor Poliakoff celebra el seu 64è aniversari.

Per als qui ens apassiona la química i, per aquest motiu, gaudim divulgant-la amb l’ús de la química recreativa, el Professor Martyn Poliakoff és un gran mestre (en diverses ocasions n’hem parlat a Catquímica). A més a més de la seva recerca a la Universitat, dedica part del seu temps a la divulgació de la química mitjançant el magnífic web http://periodicvideos.com on trobem fantàstics vídeos sobre cadascun dels elements de la taula periòdica (i molts d’altres relacionats amb la química).

Tal i com sempre m’agrada dir:

Si Mendeléiev és le pare de la Taula Periòdica, Martyn Poliakoff és el pare dels Vídeos Periòdics.

El darrer vídeo que trobem al web és especial, ja que hi podem veure el regal que ha rebut amb motiu del seu aniversari.

Els seus alumnes de la Universitat de Nottingham li han fet una sorpresa en forma de Taula Periòdica de pastissets, magnífica i absolutament actualitzada, amb els nous Fl i Lv !!

 

L’any passat, també amb motiu del seu aniversari, ja vaig presentar el fantàstic obsequi que li van fer. Una Taula Periòdica gravada en un dels seus cabells (que formen aquest cap, tan característic), la qual va entrar al llibre Guiness dels rècords, com la taula periòdica més petita que s’ha fet (entrada al bloc Pepquímic, on en vaig parlar).

Per molts anys, Professor!