Una molècula per refredar el planeta

Posted on 23/01/2012 per

0


Amb el nom de birradicals Criegee, un treball publicat a Science informa sobre unes molècules que podrien ajudar a compensar una part de l’escalfament de la Terra, tot i que encara calen moltes proves sobre l’efecte de l’alliberament dels radicals a l’atmosfera.
Muy interesante dóna a conèixer la notícia, dient que aquests birradicals són capaços d’oxidar contaminants causants de l’escalfament de la Terra i presents a l’atmosfera. Aquestes molècules acceleren la formació de sulfats i nitrats a l’atmosfera, compostos que condueixen a la formació de núvols amb el potencial de refredar el planeta.
Podent-se obtenir a partir d’oxigen i gas metà, aquestes partícules han estat detectades per un equip de científics de la Universitat de Manchester, la Universitat de Bristol i els Laboratoris Nacionals Sandia, dissenyant un dispositiu que aprofita la llum d’un accelerador de partícules sincrotró de tercera generació.
I és que segons National Post, “Over the past century, the earth’s average temperature has risen by 0.8 degrees Celsius. Scientists say the increase must be limited to below two degrees Celsius this century to prevent rising sea levels and other unwelcome consequences.”
Per tant, aquest podria ser un pas més a l’hora de combatre el canvi climàtic.