Novetats del grafè

Posted on 06/08/2012 per

0


Una troballa que podria facilitar el desenvolupament d’una nova generació de xips informàtics. Segons Tendencias21, un equip d’investigadors del Regne Unit ha publicat a Nature Materials un mètode que implica la inclusió de capes de grafè entre d’altres d’aïllant per tal de generar dispositius electrònics amb propietats úniques. Han descobert que les estructures de capes atòmiques del grafè són pràcticament perfectes, fins i tot encara que s’acumulin més de deu capes en la construcció de la pila. Amb una eficiència conductora de l’electricitat semblant a la del coure, el grafè és el material més prim del món i un dels més forts.
Dos dels investigadors que han participat a l’estudi, Andre Geim y Konstantin Novoselov, de la Universitat de Manchester, van rebre el Premi Nobel de Física el 2010 pel seus “experiments pioners sobre el material bidimensional grafè”.

Posted in: grafè