Química i Gastronomia per Dijous Gras

Posted on 03/03/2011 per

4


Avui, dijous 3 de març de 2011, és Dijous Gras. A dia d’avui, catalans i catalanes celebrem l’entrada als dies de Carnaval, festa que assolirà el seu punt àlgid amb l’arribada del Rei Carnestoltes, diumenge vinent. I celebrem Dijous Gras menjant la típica botifarra d’ou, la truita i la coca de greixons. L’objectiu original; atipar-nos bé abans de l’època de dejuni que s’acosta. De manera que la festa d’avui està directament relacionada amb la gastronomia i, aquesta, relacionada amb la química (com tot el que ens envolta, evidentment).

Avui, precisament, he rebut el número de març de la revista Investigación y Ciencia i hi he trobat un interessantíssim article del químic Pere Castells (Fundació Alícia) titulat La crema perfecta i amb el subtítol, La temperatura i l’acidesa són factors clau per obtenir elaboracions òptimes. A més a més, us recordo que la revista s’ha afegit a la celebració de l’Any Internacional de la Química 2011 obsequiant els seus lectors mensuals amb articles que es poden descarregar de franc des del seu lloc web, relacionats amb el desenvolupament i les aplicacions de la química. Precisament aquest article de Pere Castells el podem descarregar de franc des del web, aquí tenim l’enllaç.

Ara ja no tenim excusa per no saber fer una bona crema cremada. Sembla que tot és qüestió de química…

Posted in: Alimentació, Cuina