Recursos químics (III)

Posted on 29/04/2011 per

0


Tools for teachers. Inspiration for students. Aquest és l’eslògan de NBC learn, una pàgina que presenta diferents vídeos de química de caire divulgatiu. Chemistry now, Changing climate o Science of the Olympic winter games són alguns dels títols que encapçalen les diferents categories de vídeos. S’hi poden trobar explicats temes com ara l’estructura i comportament de l’H2O en estat líquid, la química de la xocolata, la del pa o la de la fotosíntesis. Una interessant pàgina que mostra la proximitat de la química, tot relacionant aquesta amb conceptes quotidians com ara l’aigua, els productes de neteja, l’alimentació o el clima.

D’altra banda, la pàgina Las reacciones químicas, que proposa exercicis per practicar el concepte de canvi químic o físic, per conèixer curiositats sobre l’estructura de la matèria, aprendre d’una manera gràfica la història de la química o permetre, per exemple, informar-se sobre algunes reaccions químiques del nostre entorn.

A mi me gusta la ciencia és també una altra pàgina on s’hi poden trobar curiositats de la ciència, un apartat d’humor, informació sobre la història d’alguns elements químics o frases cèlebres de científics.

Per saber quin nivell de química es té, la URV ha creat un Quimitest, un conjunt de 10 preguntes sobre diversos conceptes de química, com ara àcid-base, cel·les galvàniques o compostos químics quotidians.

D’altra banda, amb motiu de l’AIQ i sota el lema Química: nuestra vida, nuestro futuro es pot trobar a la xarxa l’exposició virtual Entre moléculas. Año Internacional de la Química 2011. CSIC, que ofereix una visió amena, didàctica i divulgativa de la química. Formada per 22 panells, aquesta mostra el paper central de la química i les seves aportacions a la humanitat, donant a conèixer també la relació entre química i d’altres camps com el medi ambient, la salut o l’alimentació.

A la XTEC també hi és present la química, tot mostrant una pàgina que ofereix la possibilitat d’omplir un formulari per tal de publicar-hi les activitats que es duguin a terme en motiu de l’AIQ. Així, a través d’aquesta pàgina és possible assabentar-se, per exemple, que Tots amb la química és un lloc amb un munt d’enllaços interessants a vídeos, experiments o iniciatives.

Posted in: Aula