26a Foto Química de la Setmana

Posted on 26/06/2011 per

3


Dijous passat, els catalans i catalanes vàrem celebrar la revetlla de Sant Joan. Una nit d’encendre fogueres, petards i coets, podríem etiquetar-la com la nit més química de l’any.

D’aquesta manera, la Foto Química d’aquesta setmana no podia ser cap altra que una imatge de la passada revetlla de Sant Joan 2011. Concretament es tracta de la foguera que vàrem encendre al Passeig de Mar de Blanes. Tal i com fem cada any, es tractà del nucli central de la celebració de la revetlla de Sant Joan a la nostra vila.

I, mirant la foguera de Sant Joan, podem parlar de molta química. A primer cop d’ull el que se’n s acut és parlar de la reacció de combustió, la qual té lloc si tenim els 3 vèrtexs del triangle del foc, el combustible, l’oxigen i la calor. A més a més de la combustió, la revetlla de Sant Joan, ens proporciona excuses per parlar de la química dels petards, les bengales, les fonts i els coets. Per exemple podem parlar de la composició de la pólvora d’ignició dels coets o de les sals de diversos cations metàl·lics que s’addicionen a les fonts perquè cremin amb un o altre color.

Des de CatQuímica esperem que gaudíssiu molt de la química a la revetlla per Sant Joan!

Etiquetat: , ,