Passatemps químics

Posted on 29/08/2011 per

0


Aquesta és una entrada per a aquells que els agradi entretenir-se amb la química, ja que a continuació trobareu algunes opcions de passatemps on aquesta ciència és la protagonista.

Si el que es vol és obtenir un ful·lerè de paper, es tracta de descarregar-se un pdf, retallar l’estructura i construir-la. Aquest document el podeu trobar a la pàgina Ballant amb bionanomolècules, la qual es va dur a terme entre la UdG i la UAB per tal de donar a conèixer a la societat la feina d’un químic i alguns conceptes de química computacional.

Si us crida més l’atenció poder disposar d’un model d’ADN, a través d’un enllaç de la pàgina Protein Data Bank podreu arribar a un document que cal imprimir i, com l’altre cas, construir.

D’altra banda, el camp dels videojocs també ofereix la possibilitat de distreure’s aprenent química, com per exemple el joc Atomix, que consisteix en moure àtoms per crear molècules.

A través de la papiroflèxia, els globus o el fang podeu construir també molècules. Visitant la pàgina El kit bionanomolecular de la C4D, es pot aprendre com encaixar les peces o els àtoms per acabar tenint un ful·lerè, un nanotub, un etè, un metà…

Hi ha bastants opcions de jocs químics a la xarxa i els temes d’aquests poden incloure, per exemple, aconseguir una reacció en cadena o llençar àtoms per trencar molècules. Per trobar altres opcions podeu visitar també Jefferson Lab, on trobareu una versió científica del programa Who wants to be a millionaire? i molts altres jocs químics i matemàtics.