Aigua espacial

Posted on 10/10/2011 per

0


La pàgina de Muy interesante o la de El País són exemples de pàgines on s’hi pot llegir una recent notícia on el cometa Hartley 2 és el protagonista.

Uns científics afirmen que els cometes van poder tenir un paper important pel que fa a portar aigua als oceans de la Terra, varis milions d’anys després de la formació del planeta. Fins ara, es pensava que eren fonamentalment els asteroides que hi van impactar els que havien portat aquesta aigua. Aquest canvi ha sigut a causa de la troballa al cometa Hartley 2 d’aigua amb una proporció d’hidrogen i deuteri molt semblant a la terrestre.

Quan aquest cometa va passar relativament a prop de la Terra fa quasi un any, un equip d’investigadors va aprofitar per enfocar cap a ell el telescopi espacial Herschel de l’Agència Europea de l’Espai (ESA) i fer una anàlisi de la seva llum. Així, van poder determinar les característiques de l’aigua a l’embolcall gasós del cometa que es forma quan s’aproxima al Sol.

Aquestes observacions indiquen que l’aportació espacial als mars terrestres és més gran de la que es pensava. A més, cap dels cometes estudiats fins ara havia mostrat una firma química de l’aigua semblant a la terrestre.

Posted in: Espai